Akkerbouw

Nieuws 1062 x bekeken

Aardappelexport in september nog bescheiden

Den Haag – Met een totale uitgevoerde hoeveelheid van nog net geen 44.000 ton scoorde de Nederlandse aardappelexport in september bijzonder laag. Het is een halvering ten opzichte van de totale export over juli en augustus, en een vijfde minder dan in de vergelijkbare periode van vorig seizoen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel.

Vooral de uitvoer naar België (-6.400 ton) en het Verenigd Koninkrijk (-4.600 ton) kwam lager uit dan vorig jaar september. De vrij bescheiden export in september bevestigd de in de afgelopen weken gemelde rustige marktstemming in dit segment van de aardappelsector. Overigens was de totale aardappelexport in september in de jaren 2009 (48.500 ton) en 2008 (42.500 ton) ook niet buitensporig.

Of registreer je om te kunnen reageren.