Akkerbouw

Nieuws

Winter schaadt bieten Suiker Unie in Noord-Duitsland

Anklam - Suiker Unie kan in de fabriek in het Noord-Duitse Anklam rond de 60.000 ton nog bij de leveranciers op het veld opgeslagen bieten niet meer verwerken als gevolg van kwaliteitsverlies door het weerverloop in januari.

De inval van de vorst veroorzaakte een acute temperatuuromslag van 10 graden oC naar minus 15 graden oC. De campagne is daarom vrijdag iets eerder beëindigd dan gepland. Oorspronkelijk had Suiker Unie er maandag de 21e een punt achter willen zetten. Volgens het bedrijf zijn 34 leveranciers getroffen door kwaliteitsverlies van de bieten. Zij zullen schadeloos worden gesteld als is vastgesteld hoe groot de schade is. Bedrijfsleider Matthias Sauer zegt, dat gemikt wordt op 'een oplossing die allen helpt en tevreden stelt'. De campagne leverde ondanks de pech aan het eind een goed resultaat op met een bietenopbrengst van gemiddeld 61 ton en een suikerpercentage van 18,1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.