Akkerbouw

Nieuws 674 x bekeken 1 reactie

VS exporteert meer sojabonen

Washington – De VS verkocht van 4 tot en met 10 januari 1.608.000 ton sojabonen aan andere landen.

Dat is de grootste wekelijkse export van dit seizoen, meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). In die week exporteerde de VS vijf keer meer soja dan in de week er voor.

Ruim de helft van de sojabonen zijn verkocht aan China. Dat is opmerkelijk omdat China in december nog voor 840.000 ton aan orders annuleerde voor Amerikaanse sojabonen. China is de grootste importeur in de wereld. Door de annuleringen daalde de sojaprijs sterk. Half december noteerde het eerstaflopende termijncontract in Chicago nog rond de 15 dollar per bushel (414 euro per ton). Nu schommelt de prijs rond $14 tot $14,20 per bushel (386 tot 392 euro per ton).

Eén reactie

  • ed12345

    Ik weet niet of de schrijver van dit artikel zich een beetje voor de graanbeurs in chicago intresseerd maar het is heel gebruikelijk voor de chinezen om orders te annuleren en daardoor de prijs te laten zakken en later toch te kopen voor lagere prijs .Mijn vrouw heeft jaren voor een joodse schoenimporteur gewerkt die veel heel goedkope schoen uit china haalden zij zei de joden hebben de naam goede handelaren te zijn maar worden kompleet ingepakt door de chinezen

Of registreer je om te kunnen reageren.