Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Suiker Unie: tientallen hectare bieten niet geoogst

Dinteloord - De Nederlandse akkerbouwers hebben dit seizoen enkele tientallen hectare bieten niet kunnen rooien door de natte omstandigheden. Volgens Suiker Unie staan de ongerooide bieten vooral in het noordwesten. Suiker Unie ontvangt maandag in de suikerfabriek in Dinteloord de laatste bieten van deze campagne. Zaterdag worden de laatste bieten aangevoerd naar de fabriek in Hoogkerk.

De suikeropbrengst van 13.500 kilo per hectare is de tweede beste ooit gerealiseerd. In 2009 werd een recordproductie bereikt van 14.000 kilo suiker per hectare. Het suikergehalte in de bieten is de afgelopen week verder gezakt naar 16,8 procent. In de tweede helft van november werd het hoogste suikergehalte gemeten in deze campagne, namelijk 17,5 procent.

De bieten bevatten deze week gemiddeld 12 procent tarra. Dat is iets minder dan de 12,5 procent van vorige week, wat het hoogste tarrapercentage was van dit seizoen. Half september kwamen de schoonste bieten binnen in de fabrieken met gemiddeld 6,8 procent tarra.

Laatste reacties

 • Fendt-Niels

  Kortom vroeg rooien loont, blijkt maar weer.

 • marc47

  en november laden kost geen suiker

 • schoenmakers1

  suikerunie doet alles om een cent te besparen bij zichzelf, als dit elders in de keten een euro kost is hun zorg niet

 • 7222

  Moet zeggen,heel netjes gedaan van suikerunie. dat er wat bieten in de grond achter blijven daar kan niemand iets aan doen. Zowel de teler als suikerunie niet. een heel nat najaar en dan bij de een wat meer dan bij de ander!!!! dus je hebt geluk of pech.En dan een deze dagen de laatste aanvoer naar de fabriek,net voordat de vorst {misschien} doorzet!!!! dus alle lof voor telers,loonwerkers,en fabriek voor oogst 2012!!!!!!!

 • jan10

  7222; zo is het maar net!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.