Akkerbouw

Nieuws 552 x bekeken

Südzucker op weg naar florissant jaarresultaat 2012/13

Mannheim - Südzucker gaat voor het op zijn eind lopende boekjaar 2012/13 onveranderd uit van een duidelijke verbetering van de winst met krap 150 miljoen euro naar 900 miljoen euro voor belasting en financieringskosten.

Dat zegt het Duitse suiker- en voedingsconcern in zijn financiële berichtgeving over de eerste negen maanden van het jaar (maart-november).

In deze periode boekte Südzucker een resultaat van 816 miljoen euro. Dat was alvast 29,5 procent meer dan in 2011/12. Vooral de suiker- en bio-ethanolbedrijvigheid haalt meer winst.  In de voedingstak leverde het concern iets in als gevolg van gestegen grondstofkosten. De omzet steeg in de eerste negen maanden naar ruim 6 miljard. Dat komt neer op een plus van ruim 15 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.