Akkerbouw

Nieuws

'Prijs maaltarwe in Zuid-Rusland naar record'

Moskou - De prijs van maaltarwe is in Zuid-Rusland naar een record gestegen. Volgens het Franse marktbureau Agritel kost maaltarwe daar nu 330 dollar per ton (249 euro).

In andere delen van het land verkoopt de overheid interventievoorraden. Dat drukt de prijzen enigszins. De Russische overheid heeft sinds de eerste verkopen in november 1,25 miljoen ton tarwe verkocht, vooral in het Aziatische deel van het land.

Rusland heeft dit jaar weinig graan beschikbaar. Door droogte oogstte het land vorig jaar zo'n 69 miljoen ton graan, waarvan 39 miljoen ton tarwe. In 2011 haalden de Russische akkerbouwers 90 miljoen ton graan van het land, waaronder 56 miljoen ton tarwe. Door de slechte oogst exporteert Rusland vrijwel geen graan meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.