Akkerbouw

Nieuws

Onder druk toepassingen voor vlasvezels bedenken

Sluiskil - Op initiatief van onder andere Van de Bilt zaden en vlas gaan vijf bedrijven op dezelfde dag een nieuw ontwerp uitwerken op basis van vlasvezels. Dit gebeurt op 1 februari aanstaande in samenwerking met Provincie Zeeland, biobased Delta en het Zeeuws Museum. Deze hogedrukpanmethode is door innovatiecentrum Syntens, het brein achter de methode, al meerdere malen succesvol toegepast.

Vijf verschillende bedrijven zijn op deze dag gekoppeld aan een ontwerper of ingenieur. Aan het eind van de dag moet er een concreet voorstel liggen voor een nieuw product in de vorm van prototypen, schetsen en tekeningen. Van de Bilt, dat werkt aan nieuwe materialen op basis van vlasvezel, wil op deze manier nieuwe toepassingen voor haar product vinden en tegelijkertijd bedrijven voor hiervoor interesseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.