Akkerbouw

Nieuws 409 x bekeken

Nordzucker zet 'excellent' resultaat neer na eerste negen maanden

Braunschweig - Nordzucker heeft in de eerste negen maanden van 2012/13 een nettowinst gedraaid van 315,5 miljoen euro. Dat is 177 miljoen meer dan in dezelfde periode van het vorige boekjaar. Dit door het Duitse concern als ‘excellent’ betitelde resultaat is dinsdag bekendgemaakt.

Deels is de buitengewoon gunstige ontwikkeling te danken aan de hogere prijzen van zowel quotum- als ‘vrije’ suiker, deels ook door een consequente afbouw van financiële verplichtingen, zo luidt de toelichting van de, na Südzucker grootste, Duitse bietenverwerker. De hogere prijzen zijn ook terug te zien in de omzet. Deze steeg naar 1,87 miljard euro tegen 1,48 miljard in 2011/12. Dat is een groei met ruim 25 procent. Directietopman Hartwig Fuchs waarschuwt in de toelichting bij de cijfers wel voor te veel optimisme. De gang van zaken in het bijna afgeronde vierde kwartaal is iets zwakker dan in de eerste negen maanden. “We merken echter ook, dat de vooruitzichten van onze afnemers somberder zijn geworden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.