Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Cogem positief over proef gg-aardappelen

Bilthoven - De commissie Genetische Modificatie (Cogem) adviseert positief over een kleinschalige veldproef van Wageningen UR met genetisch gemodificeerde (gg) aardappelen met phytophthoraresistentie. "De risico's voor mens en milieu zijn verwaarloosbaar klein."

De proefvelden zijn hooguit 1 hectare groot en komen op maximaal vijf locaties in Valthermond, Oudeschip en Wageningen. De voorgenomen werkzaamheden voldoen volgens Cogem aan de criteria voor een kleinschalig veldproef. "Daarnaast komen er in Nederland geen wilde verwante soorten voor waarmee de aardappel kan uitkruisen."

Wageningen UR onderzoekt al langer op verschillende manieren mogelijkheden voor de ontwikkeling van aardappelen met phytophthoraresresistentie. Phytophthora is een bedreiging voor de aardappelteelt en de bestrijding kost akkerbouwers veel tijd en geld.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.