Akkerbouw

Nieuws 2170 x bekeken

Algerije koopt nog meer pootgoed dan vorig jaar

Den Haag - Algerije koopt dit seizoen nog meer pootgoed dan een jaar geleden. Dat valt op te maken uit de cijfers van de Pootaardappel Contact Commissie (PCC).

Op 31 december was al 92.456 ton pootgoed verscheept naar Algerije. Een jaar geleden was op dat tijdstip ruim 75.000 ton verladen voor de Algerijnse markt. Uiteindelijk werd 90.450 ton Nederlands pootgoed aan Algerije verkocht. Dit betekent dat er dit jaar nog wat meer pootgoed naar de belangrijkste afnemer van Nederlands pootgoed gaat.

De afzet naar Egypte valt met 38.609 ton kleiner uit dan de ruim 50.000 ton die er vorig jaar naar toe is gegaan. Maar Libië, Tunesië en Soedan kopen wel meer. Mede daardoor is de afzet naar Afrikaanse landen al toegenomen tot bijna 175.000 ton.

In de eerste maanden van dit afzetseizoen is al 348.919 ton pootgoed geëxporteerd. Met deze hoeveelheid is de recordstart van vorig jaar ruimschoots gepasseerd. Eind 2011 was 325.545 ton uitgevoerd. Aan het eind van vorig seizoen stond de teller van de pootgoedexport op 694.375 ton. Daarmee was de uitvoer wat groter dan verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.