Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Aardappelprijs zakt bij goede vooruitzichten

Emmeloord - De prijs voor fritesgeschikte aardappelen zit op het laagste niveau van dit seizoen, maar zit nog altijd ruim boven kostprijs.
Uit een rondgang met DLV Plant blijkt dat de aardappelen in de bewaring van goede kwaliteit zijn. De partijen zijn grof, rot komt weinig voor en ze zitten goed in kiemrust. De voorraad in Nederland en België is historisch laag, absoluut geen redenen voor een afnemende stemming. Voor de lange termijn zijn de vooruitzichten voor de aardappelprijs uitstekend. Toch zakt de notering op de beurs in Emmeloord licht naar €22,50 tot €24,50 voor fritesgeschikte aardappelen.

Laatste reacties

  • Mels

    Ja he he dat is nogal logisch,de prijs werd (te)hoog voor de fabrieken dus halen ze nu de al gecontracteerde aardappels eerst op,kunnen de heren fritesaardappeltelers ondertussen mooi nog ff een schraal contractje tekenen.Straks is de eigen voorraad op en zullen ze weer moeten kopen op de vrije markt,schrijf ze maar weer op voor 25 euro en meer.

  • aqwzsx12

    ik kan je volgen: dit is het gedroomde scenario van de fabrieken, maar of ze aan wat' voordelige ' piepers komen is maar de vraag. nu nog hopen op een vroeg voorjaar die dan toch half april omslaat in een nat voorjaar...kortom spanning in de stemming voor de lemming!

Of registreer je om te kunnen reageren.