Akkerbouw

Nieuws 904 x bekeken

Aardappelexport viel in december wat terug

Den Haag - De aardappelexport is in december, maand met gebroken weken richting de jaarwisseling, wat kleiner geweest dan in de beide voorgaande maanden, waarin wel erg veel de grens overging.

Volgens het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel is in totaal bijna 74.000 ton aardappelen uitgevoerd, waarvan ruim 80 procent binnen de EU is gebleven. Hoofdbestemmingen waren België (29.000 ton) en het Verenigd Koninkrijk (8.800 ton). Beide landen waren goed voor 60 procent van de totale Nederlandse aardappelexport in december. De totale aardappelexport van het lopende seizoen ligt zelfs nog ruim 3 procent boven die van 2010, een jaar waarin al zeer snel de Russische markt aardappelen begon te vragen.

De import van aardappelen was in december ook minder dan in november: 78.000 ton. Dit is exclusief de geïmporteerde hoeveelheid aardappelen voor de zetmeelproductie, te weten 47.500 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.