Akkerbouw

Nieuws 1790 x bekeken 2 reacties

Aanzienlijk meer bieten in Duitse bioethanolproductie

Berlijn - Suikerbieten speelden vorig jaar een aanzienlijk grotere rol in de Duitse bioethanolproductie dan in 2011. De hoeveelheid die met deze grondstof werd geraffineerd steeg met 54 procent naar krap 253.900 ton. Dat komt erop neer dat 2,7 miljoen ton bieten werden verwerkt. Dat valt op te maken uit cijfers van de federatie van biobrandstoffenfabrikanten BDBE.

De productie van bioethanol uit graan daalde met 12 procent naar ruim 359.000 ton. In deze ontwikkeling worden volgens de federatie de gestegen graanprijzen weerspiegeld. Tevens blijkt daaruit de flexibiliteit van de bioethanolindustrie, aldus de BDBE. In totaal werd 613.381 miljoen ton geproduceerd. Dat was 7,4 procent meer dan in 2011.

Laatste reacties

  • Niekgo

    In totaal werd 613.381 miljoen ton geproduceerd.

    Dat is nogal wat....

  • info104

    De energie die anders door kerncentrales in Duitsland werd geproduceerd zal toch op een andere wijze tot stand moeten komen , hiervoor is grond voor nodig en zon en zullen er veel gewassen worden geteeld voor energie, de mens wil al meer energie deze loop jaarlijks met 5% op , dat is nog al wat . Er komt nog een tijd dat de energie en het voesel voor mens en dier een schaarste artikel word , en dan. Als we ons gezond verstand dan niet meer gebruiken gaan ze er oorlog om voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.