Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Zes nieuwe bestrijdingsmiddelen voor akkerbouw

Wageningen - Het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (CTGB) heeft elf nieuwe bestrijdingsmiddelen toegelaten en van drie middelen de toepassing uitgebreid.

Zes toelatingen zijn bestemd voor gebruik in de akkerbouw. Dat betreft de middelen Nissodium (schimmelbestrijder in graan en fruit), Biofresh Safestore (kiemremming van consumptieaardappelen), Venture N (schimmelbestrijder in graan), Lontrel SG (onkruidbestrijder in onder andere bieten, koolzaad en vlas), Agrichem Finy (onkruidbestrijder in graan en groenbemesters) en Banjo Forte (schimmelbestrijder in aardappelen).

Het college breidt de toepassingen in de akkerbouw uit bij het middel Certis Chloor IPC. De middelen Accent, Topsin M ultra en Mundial krijgen een herregistratie.

Laatste reacties

 • zanden

  Al dat gif! En nu weer nieuw gif. Waar blijft dat tenslotte? Deels in de producten? En grotendeels in de bodem? Is dan niet het gevolg: het doden van ander bodemleven met als resultaat verdere verarming van de bodem en dus nog kwetsbaarder planten?

 • martensDLD

  waarom zal dat allemaal zo goed onderzocht worden,wees blij dat er nieuwe middelen komen!

 • Bovée

  Laat de burger eens een keer ophouden over die bestijding we zijn al jaren bezig met het vernieuwen van bestijdingsmiddelen, en dan op mileu vriendelijke basis,en hoeveel niet goede [volgens de burger] zijn er al uit gemoeten,maar dan nooit een reactie wat zijn de boeren goed bezig,ze moeten hun eigen maar zelf bezig houden met hun kantoor handeltje.
  Een boze boerin

 • hoekstra811

  de consumenten menen drie keer per jaar op vakantie te moeten met het vliegtuig en al die co 2 uitstoot regent in onze gewassen en vervolgens vreet Zanden het op...

 • Bison

  Bovee,een milieu vriendelijk bestrijdingsmiddel bestaat niet en zal ook nooit bestaan,..of heb je het over een schoffel soms?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.