Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

X-ray worteltjes vallen beter in de smaak dan gewone groente

Ithaca – X-ray vision worteltjes, Power Punch broccoli en Silly Dilly boontjes zijn aantrekkelijker dan gewone worteltjes, boontjes en broccoli. Dat blijkt uit onderzoek van de Cornell-universiteit in het Amerikaanse Ithaca.

Uit twee testen van deze Amerikaanse universiteit blijkt dat de consumptie van groente onder kinderen verdubbelt als de groente meer aansprekende namen krijgen. Volgens de onderzoekers is het veranderen van de namen van de groente een goedkope manier om kinderen meer groente te laten eten. Het is wel de vraag welke invloed de naamgeving van groente heeft op de consumptie op langere termijn, de testen hebben niet langer dan twee maanden geduurd.

Laatste reacties

  • B bob

    Nog beter werkt het als je net als bonduelle enorm veel suiker en zout toevoegt aan de bijna tot snot gekookte groente. Ik maakte een paar jaar geleden de fout om tijdens een bezoek aan Holland deze troep te proberen .

  • Ross

    Dus conclusie daar blijven en niet weer terug komen. Iedereen blij maar helaas maak dat de kat wijs je zit op een flatje 15 hoog van onze centen.
    Wees ons dus maar dankbaar dat we in je levensonderhoud steunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.