Akkerbouw

Nieuws 2676 x bekeken 3 reacties

Wintertarwe JB Asano brengt 13,82 ton op

Nijmegen - De wintertarwerassen JB Asano en Premio van Barenbrug Holland noteren hoge opbrengsten. Dat blijkt uit proefopbrengsten op proefvelden in Lelystad (klei), Colijnsplaat (klei), Wageningen (zand) en Nieuw-Beerta (klei). Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Daarnaast is het ras Premio gemiddeld zeven tot tien dagen vroeger rijp dan andere wintertarwerassen. Voor JB Asano is dit vier tot zes dagen.

In Nieuw-Beerta noteerde JB Asano de hoogste opbrengst. Eentje die 8,5 procent hoger lag dan die van de rassen Julius, Tabasco, Lincoln en Lear over 2011 en 2012. De proefopbrengst kwam uit op 13,82 ton per hectare.

Ook in Lelystad en in Wageningen lagen de opbrengsten fors hoger, gemiddeld tussen de 7 en 13 procent. Het kleinste verschil viel te noteren in Colijnsplaat. Daar lagen de opbrengsten van respectievelijk JB Asano en Premio 1 en 4 procent hoger.

Laatste reacties

 • huisverkoop

  Kan iemand mij vertellen of dit voertarwe ,maaltarwe of baktarwe is?

 • palmkes55

  Premio: baktarwe, JB Asano: maaltarwe

  Beiden zijn echter heel vroege tarwes en die hebbe het gezien de speciale weersomstandigheden uitzonderlijk goed gedaan. De latere tarwes (de voertarwes: Tabasco, Lear, Lincoln en de baktarwe Julius ) brengen gewoolijk meer op dan de vroegere tarwes, dus de jaarinvloed was veel groter dan gewoonlijk. Opletten met keuzes op basis van dit speciale jaar dus.

 • palmkes55

  Premio: baktarwe, JB Asano: maaltarwe

  Beiden zijn echter heel vroege tarwes en die hebbe het gezien de speciale weersomstandigheden uitzonderlijk goed gedaan. De latere tarwes (de voertarwes: Tabasco, Lear, Lincoln en de baktarwe Julius ) brengen gewoolijk meer op dan de vroegere tarwes, dus de jaarinvloed was veel groter dan gewoonlijk. Opletten met keuzes op basis van dit speciale jaar dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.