Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

'Voor 2013 rem op Oekraïense graanexport'

Kiev - Oekraïne voert waarschijnlijk in januari, of misschien zelfs al eerder, geen graan meer uit. Dat meldt het Oekraïense analistenbureau ProAgro.

Oekraïne liet eerder deze maand weten dat het export toestaat, maar wel begrensd. Doordat de graanexport in de afgelopen maanden hard is gegaan, wordt dat moment volgens ProAgro snel bereikt.

Uit cijfers van het Oekraïense ministerie van landbouw blijkt dat tussen 1 juni en 10 september al 3,91 miljoen ton graan is uitgevoerd. Dat was bijna twee derde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

ProAgro stelt dat Oekraïne, met de exportlimiet in het achterhoofd, nog 4,35 miljoen ton graan mag uitvoeren. En dat betekent volgens het bureau dat Oekraïne waarschijnlijk nog voor 2013 de export aan banden legt.

Laatste reacties

  • B bob

    De groeiende Veesector kan het graan prima gebruiken . Dat is de manier om de Veesector in de west Europese landen buiten spel te zetten.

  • Roelof Wijnholds

    Was het niet zo dat de politiek in west Europa had gemikt op natuur in het dicht bevolkte zeer vruchtbare westen en het voedsel kon wel uit het oosten worden geleverd? Wij moeten voor ons dagelijks brood afhankelijk worden van oost Europese voedsel handel/monopolie of toch liever niet?

Of registreer je om te kunnen reageren.