Akkerbouw

Nieuws 572 x bekeken

USDA wijzigt tijdstip publicatie oogstprognoses

Washington – Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) gaat de maandelijkse Wasde-oogstprognoses 3,5 uur later publiceren. Tot nu toe verschijnen de prognoses om 8.30 uur plaatselijke tijd op de site van het USDA.

Het ministerie verplaatst dit naar 12.00 uur op verzoek van handelaren op de termijnmarkten.
Het Amerikaanse beursbedrijf CME, dat onder meer de termijnmarkt in Chicago exploiteert, verruimde op 23 mei de openingstijden van 17 naar 21 uur per dag, nadat concurrent ICE de tijden verruimde naar 22 uur per dag.
Op de beurs in Chicago wordt wereldwijd het meeste graan verhandeld. Vóór 23 mei werden de Wasde-rapporten gepubliceerd vóór de beurzen openden. Dan had de handel tijd om het rapport te bestuderen voor de beurzen open gingen.
Het USDA heeft voor 12.00 uur gekozen omdat rond het middaguur de meeste handel plaatsvindt. Dan hebben individuele kopers of verkopers minder invloed op de koersen. Voor de handelaren op de termijnmarkten in Europa betekent dit dat er minder tijd zit tussen de publicatie van het USDA-rapport en de sluiting van de beurzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.