Akkerbouw

Nieuws

Twijfel over juistheid aardappelareaal België

Brussel - Volgens het Belgische bureau voor de statistiek StatBel telt het land 64.587 hectare aardappelen. Dat is 21,6 procent minder dan in 2011. De Europese organisatie van aardappeltelers NEPG ging in augustus nog uit van 71.500 hectare, een daling van 6,9 procent.

Ook secretaris Romain Cools van Belgapom, de organisatie van handelaren en verwerkers, stelt dat StatBel zich vergist. "De krimp ligt rond 7 procent."

StatBel kon geen toelichting geven. Het bureau geeft in de voorlopige resultaten van de landbouwtelling aan dat de gegevens anders tot stand zijn gekomen. "Daarom zijn sommige veranderingen ten opzichte van 2011 te wijten aan de bronwijziging van de gegevens."

Op de termijnmarkt in Frankfurt stegen de noteringen fors na de publicatie van StatBel.

Of registreer je om te kunnen reageren.