Akkerbouw

Nieuws laatste update:25 sep 2012

Suiker Unie: mooi suikergehalte bieten

Dinteloord - De Suiker Unie-fabrieken in Dinteloord en Hoogkerk zijn maandag begonnen met de bietenverwerking en de eerste kwaliteitsanalyses laten een mooi suikergehalte van gemiddeld boven de 16 procent suiker zien, aldus de coöperatie.
Suiker Unie hoopt dat zon en koude nachten dit gehalte de komende weken nog verder omhoog stuwen. Volgende week kan de coöperatie voor het eerst precieze kwaliteitsgegevens geven.
Directeur agrarische zaken Gert Sikken meldt dat de bietenoogst over het algemeen vlot en goed verloopt. Maar over de opbrengsten kan hij nog niet veel kwijt. "Er is pas een klein volume binnen. Te weinig om uitspraken over te doen. Maar onze meest recente opbrengstprognose van 13,4 ton suiker per hectare staat nog steeds. Ik heb geen aanwijzingen dat dit minder wordt."
Suiker Unie merkt ook op dat de weersomstandigheden afgelopen week gunstig waren voor de bietenoogst. Er is her en der wel neerslag gevallen, maar vaak was dat juist goed om de rooibaarheid van de grond te verbeteren.
Suiker Unie meldt daarnaast dat er veel aandacht is voor de kwaliteit van het rooiwerk. In sommige gevallen is een boete opgelegd voor te veel bladstelen (te ondiep koppen). Vaak verkeerde zuinigheid, aldus de coöperatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.