Akkerbouw

Nieuws

Rabobank: mondiaal suikeroverschot stijgt

Utrecht - Het mondiale suikeroverschot stijgt van 4,6 tot 5,2 miljoen, stelt Rabobank in zijn derde kwartaalrapport van de suikermarkt.
In belangrijkse rietsuikerlanden zoals Brazilië, India en Thailand verwacht de bank grotere oogsten door gunstigere weersomstandigheden. Rabobank wijst ook op de termijnmarkt van New York voor rietsuiker. Daar zitten de prijzen alweer in de min.

In India viel er tot voor kort relatief weinig regen in de moessonperiode. Maar de laatste tijd is er weer neerslag gevallen hetgeen de productie ten goede komt. In Brazilië neemt de rietsuikerproductie naar verwachting in 2013/2014 verder toe. Terwijl die dit seizoen al meer dan 510 miljoen ton bedraagt.

Volgens Rabobank dragen ook China, de EU, Guatemala, Pakistan, Australië en zeker Rusland sterk bij aan een wereldwijd hogere rietsuikerproductie. in 2011/2012 lag die ook 8 procent hoger dan in 2010/2011. De voorraden nemen dus ook toe.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.