Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Poetin wil graanexport Rusland verdubbelen

Vladivostok - Rusland wil in 2020 twee keer zoveel graan exporteren als nu. Dan wil Rusland jaarlijks 40 miljoen ton graan verkopen op de wereldmarkt, zei president Vladimir Poetin op de Apec-conferentie in Vladivostok. Daar praten Aziatische landen met elkaar praten over economische samenwerking.

Poetin verwacht dat Rusland in 2020 zo'n 120 miljoen tot 125 miljoen ton graan kan produceren. Daardoor is 35 miljoen tot 40 miljoen ton beschikbaar voor export. "Rusland blijft een stabiele leverancier van graan", zei Poetin volgens persbureau Agra Europe op de conferentie.

Volgens Poetin kan Rusland nu jaarlijks zo'n 15 miljoen tot 20 miljoen ton graan exporteren. Hij zei dat Rusland interesse heeft in buitenlandse investeerders om de landbouw verder te ontwikkelen.

Analisten denken dat Rusland de graanproductie wel kan verhogen. maar het grote probleem voor het immense land is de slechte infrastructuur. Daardoor is export vooral weggelegd voor graan dat dichtbij de havens in de Zwarte Zee is geproduceerd.

Eén reactie

  • ed12345

    Sinds mensenheugnis heeft de russische landbouw te maken met een zeer wisselvallige politiek en 'n onbetrouwbare regenval dus ik zou zeggen Poutin zet 'm op maar van mijn kant eerst zien dan geloven

Of registreer je om te kunnen reageren.