Akkerbouw

Nieuws

NAK deelt steeds minder gele kaarten uit

Emmeloord - Akkerbouwers houden zich steeds beter aan de regels voor het afdekken van aardappelafvalhopen. Dit jaar deelden controleurs van de keuringsdienst NAK na 779 controles 35 gele kaarten uit tegen 67 en 44 in de twee voorgaande jaren.

Bij één aardappelopslag werd een gele kaart uitgedeeld tegen 5 en 6 in de voorgaande jaren.

De 168 controles op phytophthorahaarden leverden dit jaar 10 gele kaarten op, waarvan 6 in Flevoland.

“Het gaat elk jaar beter”, zegt Jaap Haak, hoofd buitendienst van de NAK. “Boeren ondernemen snel actie na een waarschuwing, want er is dit jaar geen enkele rode kaart uitgedeeld. Het is vaak geen onwil.” In Flevoland blijft phytophthora een heikel punt, omdat daar veel gangbare en biologsiche telers door elkaar zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.