Akkerbouw

Nieuws

Minder vraag naar Braziliaans rietsuiker

Brasilia - Kopers van Braziliaans rietsuiker krijgen meer korting, omdat de mondiale vraag kleiner wordt. Dat stelt tenminste Swiss Sugar Brokers. Volgens deze organisatie is de markt er nog steeds niet van overtuigd dat er voldoende animo is.

Rietsuiker notereerde in de belangrijkste Braziliaanse exporthaven Santos op 1 september omgerekend een korting van 0,35 eurocent per kilo ten opzichte van de week ervoor.

De Braziliaanse rietsuikerverwerking in de zuidwestelijke regio, het belangrijkste rietsuikergebied, groeide in de eerste helft van augustus met 14 procent tot 44,2 miljoen ton. Grotendeels geholpen door het betere, droge weer. Bovendien blijft de suikerverwerking in behoorlijk tempo doorgaan. Meteorologisch instituut Celso Oliveira verwacht de komende drie weken soortgelijke weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.