Akkerbouw

Nieuws

Helft Britse oogst is binnen

Londen – Ongeveer de helft van de Britse oogst aan maaibare gewassen is nu binnen. Doordat de oogst veelal later is begonnen, is dat wel minder dan normaal voor eind augustus.

Bovendien is de kwaliteit van het graan over het algemeen minder dan in vorige jaren. Dat meldt het graanschap HGCA.

Het weer is in sommige delen van het land verbeterd maar elders doen zich nog steeds zware regenbuien voor. Bovendien wordt de oogst gehinderd door hoge volumes aan stro met groenresten waardoor de maaidorsers langzamer moeten draaien en regelmatig geblokkeerd raken.
Bij tarwe is 40 procent van het areaal gemaaid, waarbij de opbrengsten uiteen lopen van 5 tot 10,7 ton per hectare. De Hagberg-nummers blijven redelijk op peil maar zijn wel lager dan normaal. De wintergerst is vrijwel overal van het veld, met gemiddelde opbrengsten van 6,3 tot 6,6 ton per hectare. Aan voorjaarsgerst is een kwart van het areaal geoogst, wat opbrengsten van 4,5 tot 7,5 ton per hectare heeft opgeleverd. Bij voorjaarskoolzaad is 20 procent binnen, bij haver 40 procent. (Corr)

Of registreer je om te kunnen reageren.