Akkerbouw

Nieuws 605 x bekeken

Duitsers studeren op kankerrisico transgene mais

Schöntal - De Duitse overheid laat de mogelijke risico's voor de volksgezondheid van de transgene mais NK603 onderwerpen aan onderzoek.

Dat gebeurt op wens van de landbouwministers van de deelstaten die de zaak aan de orde hebben gesteld op hun periodieke conferentie met bondslandbouwminister Aigner. Het onderzoek dient uitgevoerd te worden door het Bundesinstitut für Risikobewertung (BFR).

De gevaren van NK603 werden eerder deze maand aan de orde gesteld door onderzoekers van de universiteit in het Franse Caen. Proeven met ratten hebben volgens aangetoond dat consumptie van de mais kanker kan veroorzaken. NK603 is ontwikkeld door Monsanto en is resistent tegen het veel gebruikte onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.