Akkerbouw

Nieuws 846 x bekeken

Duitsers rooien minder aardappelen

Hamburg - De Duitse aardappeloogst komt uit op 10,5 à 10,8 miljoen ton. Die schatting geeft landbouwmarktbureau AMI op de jaarlijkse Kartoffel-Herbstbörse in Hamburg.

De raming is een fractie hoger dan eerdere prognoses die uitgingen van 10 à 10,5 miljoen ton. Desondanks is duidelijk minder gerooid dan vorig jaar, toen het volume 11,9 miljoen ton bedroeg, mede omdat toen het areaal groter was (256.000 hectare tegen 238.000 hectare dit seizoen).

Volgens AMI draait de oogst weliswaar nog op volle toeren, maar kan het werk zoals het er nu naar uitziet al binnen twee weken worden afgerond. Op de markt is nauwelijks sprake van aanbodsdruk, daar er ruim voldoende opslagmogelijkheden zijn. De kwaliteit van de Duitse piepers is over het algemeen goed en in tegenstelling tot vorig jaar is geen sprake van een overaanbod aan grote maten.

Of registreer je om te kunnen reageren.