Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Duitse boer zaait per ongeluk wiet

Amsterdam - Een Duitse boer in de buurt van Aschaffenburg heeft onder toeziend oog van de politie zijn duizend wietplanten vernietigd. Dat meldt nu.nl/WTF.nl.

De 74-jarige man was zich van geen kwaad bewust toen hij de planten had ingezaaid: hij dacht dat het vogelzaad met zonnebloempitjes was. Volgens de politie stonden er ongeveer duizend planten van zeker 3 meter hoog op het land. Ze kwamen af op een telefoontje van de buren.

Een van de agenten vertelt in de Duitse krant Express dat ze nog nooit zoiets gezien hadden. "Hij wilde alleen maar zonnebloemen."

De boer heeft met zijn tractor de 300 vierkante meter aan wietplanten platgewalst. Volgens de politie waren de planten niet sterk genoeg om stoned van te worden.

Laatste reacties

 • Frans Smit

  Ach, de man zal wel hennep gezaaid hebben. Dat zit in vogelvoer.

 • Bison

  Ahh..buren eh,..gelijk politie bellen eh,...nice!
  Wouden zeker z'n land hebben.

  Ik ben blij mijn dichtsbij zijnde buur is 10 km weg.LOL

 • hout&co

  Jammer om direct te freaken ! ! ! !
  Het geeft anders ook schitterende bloemen !
  en nadien kun je er schitterend strooisel voor de boxen van maken.
  En dat alles heeft hij platgewalst ? :-(

 • B bob

  Frans heeft gelijk , zaden van sativa planten ( nederwiet) koop je in een zakje voor 2 tot 3 euro per zaadje dus het gaat hier om doodgewone Hennepplanten die in de Europese gemeenschap gewoon als landbouwgewas geteeld mag worden. Die domme coruptie ( politie ) toch!
  In wiet en hennepplanten zijn de bloemen eigenlijk niet eens als bloemen herkenbaar Hout & co maar als gehakselt materiaal is het zeker geschikt als bodembedekking. De Zaden en olie zijn erg gezonde bijproducten !
  Veel Belgische akkerbouwers hebben hennep staan in plaats van Mais.

Of registreer je om te kunnen reageren.