Akkerbouw

Nieuws 502 x bekeken

Britse suikercampagne begint eind van de maand

Bury St Edmunds – Het Britse suikerbedrijf British Sugar brengt de campagne vanaf 20 september op gang.
Op die dag worden de suikerfabrieken in Bury St Edmunds, Newark en Wissington opgestart, drie dagen later gevolgd door de fabriek in Cantley.

"Met die campagnedata proberen we een evenwicht te bereiken tussen de gunstige omstandigheden voor de bieten door het betere weer en de leveringen aan onze klanten", aldus directeur agrarische zaken Colm McKay van British Sugar. Door een tekort aan zon en veel regen hebben de bieten zich tot nu toe trager ontwikkeld dan in andere jaren, zo is inmiddels uit monsters gebleken. "De snelheid waarmee het gewas zich op het moment ontwikkeld is bemoedigend en we verwachten dat dat gedurende de rest van het groeiseizoen door zal kunnen gaan," aldus McKay.

Of registreer je om te kunnen reageren.