Akkerbouw

Nieuws 548 x bekeken

Britse graanoogst vrijwel binnen

Londen – De Britse graanoogst was begin deze week voor 95 procent binnen. Van de 200.000 hectare die nog niet geoogst is, ligt een groot deel echter in Noord-Engeland en Schotland dat deze week door hevige regen en overstromingen is getroffen. "Dat gebied is relatief klein maar heeft wel regionale betekenis," aldus het graanschap HGCA.

De tarwe is vrijwel helemaal van de Britse velden. HGCA blijft daarbij, net als eerder tijdens de oogst, melden dat de kwaliteit en de opbrengsten sterke verschillen vertonen. De gemiddelde opbrengst per hectare komt voor het hele land uit tussen de 6,8 en 7,2 ton per hectare. Wintergerst is al enige tijd binnen met een opbrengst van 6,4 tot 6,6 ton per hectare terwijl de voorjaarsgerst voor 85 procent is geoogst en 5,1 tot 5,3 ton per hectare oplevert. Ook de winterkoolzaad is van het veld met een gemiddelde productie van 3,4 tot 3,6 ton per hectare terwijl het van het voorjaar ingezaaide koolzaad ook voor 80 procent is geoogst en 2,0 ton per hectare opbrengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.