Akkerbouw

Nieuws

Britse bond wil duidelijkheid over kortingen op graan

Londen – De National Farmers Union heeft graanhandelaren en andere inkopers van graan gevraagd om meer duidelijkheid over de kwaliteitskortingen die ze toepassen op de oogst van dit jaar. Volgens de bond worden boeren dit jaar geconfronteerd met hogere kortingen voor het specifieke gewicht dan normaal het geval is.

"Er moet meer transparantie komen in de manier waarop die kortingen worden berekend. We verwachten geen tot op de cent nauwkeurige lijst voor elke geconstateerde afwijking maar we willen wel weten waarom veel claims over de kwaliteit kennelijk afwijken van de specificaties van het graanschap HGCA", zegt voorziter Andrew Watts van de sectie maaibare gewassen. Door het slechte weer is de kwaliteit van veel Brits graan niet alleen slechter dan vorige jaren maar doen zich ook in sterkere mate regionale en zelfs plaatselijke verschillen in de kwaliteit voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.