Akkerbouw

Nieuws 1162 x bekeken

Brazilië exporteert veel meer ethanol

Sao Paulo - Brazilië exporteert komend seizoen 50 procent meer ethanol dan in het afgelopen seizoen. Dat komt door het groeizame weer in de regio's waar veel suikerriet wordt geteeld, stelt Unica, de Braziliaanse brancheorganisatie voor de suikerrietsector. Brazilië produceert zo'n 21,05 miljard liter ethanol. Vorig seizoen was dat 21,48 miljard liter .

Unica verwacht een export van 2,55 miljard liter in het komende seizoen. In april ging Unica nog uit van een export van 1,7 miljard liter. Brazilië oogst volgens Unica komend seizoen 2012/2013 zo'n 518,5 miljoen ton suikerriet. Dat is 5 procent meer dan afgelopen seizoen.

De regering verlaagde vorig jaar oktober de bijmenging van 25 naar 20 procent ethanol, omdat door droogte de rietproductie stagneerde. Het is nog niet duidelijk of de regering de bijmenging weer gaat verhogen. Als dat zo is komt minder suiker beschikbaar voor de export.

Of registreer je om te kunnen reageren.