Akkerbouw

Nieuws 6 reacties

Bayer neemt Frans tarweteeltstation over

Mannheim – Bayer Cropscience heeft het Franse tarweteeltproefstation in Milly-la Foret nabij Parijs overgenomen. Het van RAGT Semences overgenomen bedrijf omvat 77 hectare eigen grond, 100 hectare gepachte grond, verschillende kassen en laboratoria.

De overname past in de inspanningen van Bayer om een leidend wereldwijd programma op te bouwen voor de verdere veredeling van tarwe. Dat moet rassen opleveren die beter bestand zijn tegen klimatologische omstandigheden zoals droogte en hitte en tegen schimmelziekten.

Het Franse bedrijf wordt ingepast in het wereldwijde netwerk van experts en proefstations. Voor het eind van dit decennium wil het bedrijf met nieuwe rassen komen die in Noord-Frankrijk worden geteeld.

Laatste reacties

 • B bob

  En weer een bedrijf dat ten prooi valt aan de satanisten van bayer/monsatan/basf/syngenta . Nog even en de hele plantaardige voedingsproductie is wereldwijd in handen van de chemische industrie en de Boeren moeten elk jaar weer steriel zaad kopen dat alleen werkt in kombinatie met de gifsoorten die Lucifer produceerd

 • Mels

  Daar ben je toch zelf bij of niet soms?mopperkont

 • palmkes55

  @ B bob
  Nog een groene angsthaas...
  Het staat u vrij zelf de bestaande rassen te behouden. Al zal u er wellicht geen kennis van hebben. Veel zeggen weinig doen typisch voor groene angsthazen

 • ed12345

  Erg jammer want nu staat de winst van de boer niet meer voorop maar de winst van Bayer

 • Mels

  Toch deel ik een deel van zijn angst,al ben ik er niet bang voor maar begrijp wel waar voor hem de schoen wringt,het kan en mag namelijk niet zo zijn dat gewassen niet meer vrij te telen zijn,dat is juist de kracht van de vrije markt dat wij als boeren vrij zijn om te telen wat we willen,meestal in overleg met onze afnemers.als basf en bayer hun zaden niet meer aan een deel van ons willen verkopen om zo de prijs op hun soorten te houden zijn we bij de duvel te biecht omdat ze dan wel drie keer aan ons kunnen verdienen.

 • ed12345

  Mels het verhaal is ietsje genuanceerder, als zaaizaadteler al sinds 28 jaar heb ik de zon al vaker zien opkomen en ondergaan ,zulke bedrijven zijn ten eerste helemaal niet gebaat bij het ontwikkelen van rassen voor een bepaalde streek of land dat kost te veel als ze met betere rassen komen dan zal de prijs er ook naar zijn dan kun je wel met oudere rassen doorgaan maar over pakweg 10 jaar loop je dan zo ver achter dan je dan ook geen stuiver verdient

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.