Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Aardappelhandel schrikt van Belgische areaalcijfers

Frankfurt – De handel in aardappelcontracten op de termijnmarkt in Frankfurt reageerde heftig op de areaalcijfers die gisteren in België bekend werden gemaakt. Volgens deze cijfers is de aardappelteelt in België dit jaar met meer dan 21 procent ingekrompen.

Na de opening van de termijnmarkt schoot de aprilnotering naar 25 euro per 100 kilo. Dat is het hoogste niveau van dit seizoen. Er werden dinsdagochtend opmerkelijk veel contracten verhandeld. Rond de middag verwisselden al meer dan 500 contracten van eigenaar.

Hoewel in de loop van de dag twijfels werden geuit omtrent de juistheid van de areaalraming in België, vormde het signaal van het Belgische bureau voor de statistiek StatBel wel het signaal voor de termijnhandel om de prijzen vandaag verder op te schroeven. Uiteindelijk sloot de beurs in Frankfurt voor levering april 2013 op €24,70 per 100 kilo. Daarmee lag de slotnotering bijna 1 euro hoger dan maandag. Er werden in totaal 756 contracten verhandeld, waarvan 729 contracten op levering april 2013.

Laatste reacties

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.