Akkerbouw

Nieuws 1481 x bekeken

Aardappelexport start seizoen vlotter dan in 2011

Den Haag - De uitvoer van consumptie- en industrieaardappelen van de oogst 2012 is in de periode juli-augustus uitgekomen op iets meer dan 109.000 ton. Dat meldt het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel. De uitvoer is over genoemde periode 18.700 ton groter geweest dan vorig jaar, ofwel 20,7 procent.

Zoals steeds is België de voornaamste afnemer van Nederlandse aardappelen geweest, goed voor 47.700 ton. België betrok dus bijna 44 procent van alle Nederlandse exportaardappelen. Verder valt op dat Afrika en Amerika meer Nederlandse aardappelen hebben geïmporteerd dan in juli-augustus 2011, samen bijna 9.000 ton. In de eerste maanden van het nieuwe aardappelseizoen is de export qua volume nog bescheiden geweest en voor tweederde binnen Europa gebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.