Akkerbouw

Nieuws 887 x bekeken 2 reacties

'Geen 21,6 procent aardappelareaaldaling'

Brussel - De aardappelareaaldaling in België bedraagt dit jaar 7,4 en géén 21,6 procent, melden het Belgische PCA en Fiwap in een gezamenlijk persbericht. Dat laatste percentage publiceerde het Belgische bureau voor de statistiek ADSEI (Statbel) dinsdag en leidde al snel tot veel ophef.

Zo ging de aardappelprijs na de publicatie op de termijnmarkt in Frankfurt direct omhoog. Want de aardappelsector ging zelf uit van een areaaldaling van 7 tot 8 procent. PCA en Fiwap hebben het percentage van 7,4 procent bepaald na overleg met met de regionale instanties Administratie Landbouw en Visserij voor Vlaanderen en DGARGNE voor Wallonië.

Overigens is de areaaldaling groter in Vlaanderen (8,3 procent) dan in Wallonië (6,3 procent). Dat komt vooral door de sterkere daling van het areaal vroege aardappelen. PCA en Fiwap ramen het totale areaal consumptieaardappelen (vroege en bewaaraardappelen) op 73.601 hectare.

Laatste reacties

  • martensDLD

    industrie bang voor hoge prijzen?

  • Mels

    jazeker,anders komen ze niet uit met hun marge en zullen we weer meer voor de frites gaan betalen iets wat we in 2010/11 ook al gedaan hebben.de verhoging is vorig jaar niet terug gedraaid.....

Of registreer je om te kunnen reageren.