Akkerbouw

Nieuws 1149 x bekeken

Vroeg bietencampagnebegin in Duitsland

Elsdorf - De bietencampagne in de noordelijke helft van Duitsland komt ook dit jaar vroeg uit de startblokken. Volgens teeltadviesbedrijf LIZ begint Nordzucker al op 7 september in de fabrieken in Nordstemmen en Schladen met de verwerking. Suiker Unie Anklam start 11 september en Pfeifer & Langen de dag daarna in Appeldorn en Gulik.

De opbrengstverwachtingen zijn overwegend goed en op veel plaatsen bovengemiddeld, stelt LIZ vast. Nordzucker bijvoorbeeld noteerde bij de proefrooiïng van begin deze maand een hectareopbrengst van gemiddeld 45,9 ton. Dat is evenals in het werkgebied van Pfeifer&Langen boven het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar. Bij Suiker Unie is daarentegen sprake van een ondergemiddelde bietenopbrengst.

Of registreer je om te kunnen reageren.