Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Tarweopbrengsten slechter dan gedacht

Doetinchem - De tarweopbrengsten vallen deze oogst toch meer tegen dan begin deze week gedacht werd. Zowel Agrifirm als CZAV houdt de gemiddelde hectareopbrengsten op 8,5 tot hooguit 9 ton.

Die opbrengst is niet langer gemiddeld goed, maar gewoon gemiddeld. "Het is absoluut geen topjaar," stelt Agrifirms Aart den Bakker.

Inmiddels is in Noord-Nederland 60 procent van de tarwe van het land. In het midden is dit 80 tot 90 procent. In het zuiden is bijna alles al weg.

Laatste reacties

 • n.rodenburg1

  Ik kan dit zelf niet onderschrijven, maar goed het is prima voor de stemming in de markt!

 • ed12345

  Ik weet niet of boerderij goed naar de foto heeft gekeken maar dit is GEEN COMBINEN maar hakselen dus hier praten we niet over korrel opbrengst maar hele plant opbrengst

 • Mels

  Als je maar opschrijft wat je voorgekauwd krijgt zonder verdere kennis van zaken en dan ook nog automatisch fotozoeken op de computer hebt dan krijg je dit,het is niet de eerste keer en de laatste ook niet,kan hier op gelet worden want het staat heel erg stom.?

 • jan10

  Ik onderschrijf deze cijfers wel, ook in de Flevo geen top Haarl.meer geen top,zuid westen net zo goed geen top,ik hoor van hl. gewichten van 68 en lager.
  Daar scoor je geen 9 ton mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.