Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Tarweopbrengst Rusland weer lager

Moskou - De Russische tarweoogst komt nog lager uit dan begin deze week al werd voorspeld.

Het Russische marktbureau Sovecon heeft de opbrengstprognose bijgesteld naar 39 miljoen ton. Dat was maandag nog 39 tot 41 miljoen ton. Volgens het marktbureau vallen de opbrengsten in de Oeral en in Siberië nu ook flink tegen. Van het Zuiden was dit al bekend. De oorzaak van de lage opbrengst is ook in het Oosten de droogte.

De huidige prognose van 39 miljoen ton is overigens nog minder dan de uiteindelijke tarweopbrengst in het slechte oogstjaar 2010. Toen werd uiteindelijk 40,5 miljoen ton binnengehaald. Dat leidde er toen toe dat Rusland de graanexport stillegde.

Of dat nu ook gaat gebeuren, is de vraag. Feit is dat Rusland nog redelijke voorraden heeft. Desalniettemin zal de tarwe-export aanzienlijk lager liggen dan een jaar eerder.

De totale graanoogst in Rusland komt volgens het ministerie van landbouw uit op 75 miljoen ton. In een eerdere prognose ging het ministerie nog uit van 75 tot 80 miljoen. Marktbureau Sovecon vindt die verwachting te optimistisch en gaat vooralsnog uit van een graanopbrengst van krap 70 miljoen ton.

 

 

 

 

 

Eén reactie

  • agratax2

    Dit toont weer duidelijk aan, dat de Russen gelijk hebben, als ze zeggen dat hun klimaat hun grootste vijand is. Is de zomer mooi verdoogd het gewas en is de nazomer nat verrot het gewas. Zolang we nu in de keuken van de Russen mogen kijken is er nog geen jaar geweest zonder extremen.

Of registreer je om te kunnen reageren.