Akkerbouw

Nieuws 619 x bekeken

Speculanten erg actief op termijnmarkt Chicago

Chicago - Speculanten op de termijnmarkt in Chicago hebben van 24 tot 31 juli hun long-posities in agrarische contracten met 3,3 procent vergroot naar 884.477 contracten.

Dat is het grootste aantal long posities sinds 6 september 2011, waarbij de speculanten er vanuit gaan dat de prijzen stijgen. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van gegevens van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de Amerikaanse toezichthouder op de beurzen.

Vooral maiscontracten zijn in trek bij speculanten. Het aantal long posities stijgt al acht weken achter elkaar en stond 31 juli op 285.385 contracten. Ook de sojacontracten staan in de belangstelling. Chicago verhandelde in juli per dag gemiddeld 1.384.000 contracten voor agrarische grondstoffen. Vorig jaar in juli lag het daggemiddelde op 951.000 contracten.

De maisprijs steeg sinds 15 juni op de termijnmarkt in Chicago met 60 procent. Soja werd 24 procent duurder. Analisten verwachten dat de prijzen verder stijgen omdat de gevolgen van de droogte steeds meer zichtbaar worden. Meteorologen spreken van de ergste droogte sinds 1956. De US Climate Prediction Center verwacht dat er tot oktober weinig neerslag valt.

Of registreer je om te kunnen reageren.