Akkerbouw

Nieuws 324 x bekeken

Scherpe kritiek op veldproeven transgene aardappelen

Dublin - De voedsel-, restaurant- en toerismesectoren in Ierland uiten scherpe kritiek op de Ierse milieuautoriteit EPA. De reden is dat EPA het Ierse agrarische kenniscentrum Teagasc toestemming heeft gegeven om veldproeven te verrichten met genetisch gemodificeerde aardappelen met verbeterde weerstand tegen aardappelziektes.

De critici stellen dat dit besluit op termijn Ierlands schone, groene en agrarische imago verpest. Dat melden Ierse kranten vrijdag.

Teagasc kreeg deze week toestemming om veldproeven te doen. Daar zijn wel strenge voorwaarden aan verbonden. Zo mag het kenniscentrum de proeven slechts op één locatie uitvoeren, geldt de toestemming voor een periode van vier jaar (tot en met december 2016 en mag Teagasc niet meer dan 2 hectare beplanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.