Akkerbouw

Nieuws

Raiffeisenverband raamt Duitse graanoogst op 44,2 miljoen ton

Berlijn - Het Raiffeisenverband (DRV) stelt de graanoogstprognose voor Duitsland nogmaals naar boven bij. De unie van landbouwcoöperatieve bedrijven raamt het volume op 44,2 miljoen ton.

Dat is 1,4 miljoen ton meer dan de schatting van medio juli. De oogst pakt uitgaande daarvan 5,4 procent groter uit dan in 2011, maar blijft nog wel onder het meerjarige gemiddelde (2007-2011).

Bij tarwe verwacht het DRV een opbrengst van 22,3 miljoen ton. Vorig jaar leverde deze teelt 22,8 miljoen ton op. De kwaliteit van de tarwe beoordeelt de unie als gemiddeld tot goed. In diverse regio's zijn echter wel te lage eiwitgehaltes te zien.

De wintergerstoogst is ondanks de vorstproblemen in februari ten opzichte van vorig jaar zelfs ruim 5 procent toegenomen naar iets meer dan 7 miljoen ton. De zomergerstoogst plust met bijna 53 procent naar ruim 3,1 miljoen ton.

De koolzaadoogst verrast volgens het DRV verder met een hectareopbrengst van 3,87 ton. Dat is 32 procent meer dan vorig jaar. Het totale volume komt uit op ruim 5 miljoen ton tegen 3,8 miljoen ton vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.