Akkerbouw

Nieuws

Prijs daalt licht ondanks slinkend aanbod vroege aardappel

Sint Annaland – De prijzen van vroege aardappelen staan onder druk ondanks een slinkend aanbod. De veilingprijs van hoofdras Doré daalde vorige week op veiling van Alvantho met 3 cent naar 35 tot 42 cent per kilo. Daarmee blijft de prijs nog wel op een hoog niveau in vergelijking met voorgaande jaren.

Bildtstars noteren over de afgelopen week op veiling Alvantho bijna 10 cent lager op 20 tot 26 cent per kilo. Eigenheimers zakten 7 cent in prijs naar 23 tot 28 cent per kilo. De totale aanvoer op de veiling bleef vorige week steken op 349 ton. Daarmee was de aanvoer zo'n 150 ton kleiner dan de voorafgaande week.

Frieslanders noteerden vorige week op de klok van Alvantho 3,5 cent lager op 16 tot 19 cent per kilo. Bij The Greenery begon het prijsniveau begin vorige week op 18 cent per kilo, daarna zakte het prijsniveau weg tot 14 cent per kilo op vrijdag. Ondanks een klein aanbod zakte de prijs maandag 6 augustus verder weg en stokte de klok op zo'n 12 cent per kilo. Ook het prijsniveau van de grove Frieslanders op de klok van The Greenery is stevig gedaald. Begin vorige week werd voor de grove Frieslanders nog 30 tot 35 cent per kilo betaald, op maandag 6 augustus bleef de prijs steken op 22 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.