Akkerbouw

Nieuws 5969 x bekeken

Orkaan op weg naar mais en soja VS

Tampa - Orkaan Isaac is op weg naar de Amerikaans zuidkust rond de Golf van Mexico. Het National Hurricane Center in de VS verwacht dat de orkaan 27 augustus in Amerika aankomt en noemt de kans op een zeer grote storm 25 procent.

Vooralsnog lijkt Isaac koers te zetten richting Florida, maar daar is nog veel onzekerheid over. De orkaan kan ook in andere staten voet aan wal zetten: naast Florida zijn dit Texas, Mississippi, Louisiana en Alabama.

Wat de gevolgen van Isaac voor de mais- en sojabonenteelt in het zuiden van de VS kunnen zijn, is nog onduidelijk. Feit is dat het zuiden niet de belangrijkste productiestaten herbergt. Al hoort Texas wel bij de achttien belangrijkste maisstaten van Amerika en geldt datzelfde voor Mississippi en Louisiana bij sojabonen.

Orkaan Isaac is de negende benoemde storm in het Atlantische orkaanseizoen, dat nog tot en met november duurt. De orkaan bevindt zich nu iets boven Puerto Rico. Daar viel in korte tijd 15 centimeter regen.

 Of registreer je om te kunnen reageren.