Akkerbouw

Nieuws 284 x bekeken

Oil World: EU oogst meer koolzaad

Hamburg - Oil World denkt dat de productie van koolzaad in de EU goed is.

Het marktbureau heeft voor de tweede keer in twee weken de oogstprognose verhoogd. Oil World gaat nu uit van een koolzaadproductie van 19 miljoen ton koolzaad. Dat is 800.000 ton meer dan de vorige prognose.

De oogst is begonnen in diverse landen. Volgens Oil World vallen de hectareopbrengsten mee, hoewel veel winterkoolzaad last heeft gehad van de vorst in februari, gevolgd door een droge maand maart. Maar door de regen van de laatste maanden heeft het koolzaad in Frankrijk en Duitsland zich enigszins kunnen herstellen. In de vorige prognose schatte Oil World de Duitse oogst op 4,7 miljoen ton. Nu ligt de prognose op bijna 5 miljoen ton. Frankrijk oogst bijna 5,5 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.