Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Maiscoach.nl helpt digitaal het goede oogstmoment te bepalen

Maistelers kunnen nu met hun mobiele telefoon bepalen of het al tijd is om te oogsten, of dat ze beter nog even kunnen wachten.

Op de nieuwe gratis site www.maiscoach.nl zit een knop 'oogstwijzer'. Die geeft na het beantwoorden van een aantal vragen direct advies over het beste oogsttijdstip. De methode is gebaseerd op onderzoek van Wageningen UR zoals beschreven in het Handboek snijmaïs. Met www.maiscoach.nl, ontwikkeld door uitgeverij AgriMedia Wageningen, is nu op ieder moment en op iedere plek eenvoudig dit advies op maat digitaal op te vragen. Door op het juiste moment te oogsten kunnen maïstelers hun opbrengsten aanzienlijk verbeteren.

Behalve dit oogstadvies biedt www.maiscoach.nl via de mobiele telefoon ook nieuws en tips over de teelt van maïs. De site ontsluit via de pc tevens alle informatie uit het Handboek snijmaïs en biedt ook actuele informatie uit rassenlijsten. Na de oogst zal Maiscoach.nl het hele jaar door de teelt blijven volgen met adviezen over stoppelbehandeling, nieuws over de mechanisatie, kwaliteit van kuilen, bemestingsadviezen en hulp bij de rassenkeuze. De gratis site geeft onafhankelijke informatie, maar wordt wel ondersteund door een aantal bedrijven uit de zaadveredeling, mechanisatie en gewasbescherming.

Eén reactie

  • htenhave1

    Eindelijk, super handig.

Of registreer je om te kunnen reageren.