Akkerbouw

Nieuws 1545 x bekeken 2 reacties

Licht herstel tarwenoteringen

Den Haag - De tarwenoteringen op de internationale termijnmarkten gingen aanvankelijk fors omlaag, maar de laatste dagen is er weer enig herstel.

Toch is er nog altijd voldoende tarwe beschikbaar, terwijl afnemers afwachtend zijn. Dat meldt Productschap Akkerbouw in zijn wekelijkse graanbericht.

Intussen heeft de International Grains Council de mondiale tarweoogstprognose voor 2012/2013 verlaagd van 696 naar 662 miljoen ton (bij een wereldconsumptie van 679 miljoen). De voorraad is dus ook geslonken: naar 180 miljoen ton.

Voornaamste dalers zijn de landen in het Zwarte Zeegebied met een verwachte tarweoogst van 79,9 miljoen ton. Dat was een seizoen eerder nog 115 miljoen ton). Ook Australië produceert minder. Daar staan echter iets grotere oogsten in China, Canada en de Verenigde Staten tegenover.

Laatste reacties

  • haverboer1

    Volgens mij is het toch Amerika waar grote problemen zijn met de graan- en mais teelt? Hoe kan het zijn dat die nu opeens iets grotere oogsten hebben?

  • denker123

    haverboer1,De V.S.hebben dit jaar een grote tarwe oogst,deze is gegroeid voor de droogte, zie rapport U.S.D.A..Maar door het nieuws over de verdroogde mais,is dit nieuws onder gesneewd ,daardoor konden de speculanten de graan prijzen nog hoger krijgen.Nu moet eerst nog blijken wat de werkelijke mais en soyaopbrengsten zijn na de oogst Daarna weet men pas de prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.