Akkerbouw

Nieuws 580 x bekeken

Lagere suikeropbrengst in Frankrijk

Parijs - De Franse suikeropbrengst is dit seizoen lager dan het vijfjarig gemiddelde. Dat blijkt uit proefrooiingen van de Franse nationale unie van suikerproducenten (SNFS). Deze metingen vonden op 30 juli plaats.

De Franse suikeropbrengst kwam uit op 6.756 kilo per hectare. In de vijf jaar daarvoor was dit gemiddeld nog 8.157 kilo per hectare. Het suikergehalte lag eveneens lager. Gemiddeld was het gehalte dit seizoen 15,16 procent. Ter vergelijking: tussen 2007 en 2011 was dit gemiddeld nog 16,5 procent.

De suikeropbrengsten waren het beste in de regio ten zuiden van Parijs. Hier was de hectareopbrengst gemiddeld 9.015 kilo per hectare. In negatieve zin sprong de regio Nord-Pas de Calais eruit. Hier was de suikeropbrengst slechts 5.527 kilo per hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.