Akkerbouw

Nieuws 3483 x bekeken 1 reactie

Grote Mexicaanse maisorder voor VS

Mexico-Stad - Mexico heeft donderdag 1,5 miljoen ton Amerikaans mais gekocht voor de komende twee seizoenen. Het Latijns-Amerikaanse land kampt met veel droogte. Dat meldt Agrimoney.

De koop is opvallend, omdat de Amerikaanse maisprijzen door de droogte erg hoog zijn. De 1,5 miljoen ton was de op drie na grootste graanverkoop in de Amerikaanse historie. De voormalige Sovjet-Unie kocht begin jaren negentig ooit het meest: 3,7 miljoen ton aan Amerikaanse mais.

Eén reactie

  • denker123

    Geen goed inkoopbeleid van Mexico,want de V.S.koopt zelf goedkopere mais in Brazilie.Mexico zal wel een goede klant blijven voor de V.S.,de V.S.heeft heel veel waterputten staan tegen de Mexicaanse grens waarvan het waterpeil elk jaar een stuk zakt,Mexico wordt drooggelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.