Akkerbouw

Nieuws 701 x bekeken

Groei snijmaisteelt in Duitsland vlakt af

Wiesbaden - Het Duitse snijmaisareaal is dit jaar volgens het Statistische Bundesamt 1,4 procent groter dan vorig jaar. De groei (naar 2,056 miljoen hectare) is daarmee duidelijk geringer dan in de voorafgaande jaren en ook een stuk geringer dan de inschatting van de statistici in het voorjaar.

Teeltbevorderingsorganisatie Deutsches Maiskomitee meent dat deze ontwikkeling te maken heeft met het teruglopende aantal nieuwe vergistingsinstallaties. Dat is een uitvloeisel van een wijziging van de wet op de vernieuwbare energie, waarbij een plafond is gelegd op het maisaandeel. Dat mag niet hoger zijn dan 60 procent. De korrelmaisteelt is door de uitwinteringsproblemen bij graan relatief sterk gegroeid, namelijk met 4,5 procent naar een kleine 510.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.